Nieuwe Interieur Kunst 2019

21st november 2018

Een blik op de 2019 Interieur Kunst door Ronald Hunter

2019 is net begonnen, en Ronald Hunter is goed gestart met een nieuwe serie abstracte schilderijen. Een van zijn voornemens voor dit jaar is om nog meer met licht/donker contrast te werken, en meer scherpe lijnen in zijn werk op te nemen.

interieur kunst
interieur kunst

Hoge contrasten en scherpe lijnen

Met de ‘High Rise‘ serie heeft hij eind 2018 al de toon gezet. Contrasterende kleuren en lineaire vormen, deze abstracte schilderijen zijn geïnspireerd op de opkomst van verticale steden.

Ik ben geïntrigeerd door het idee van verticale steden; wolkenkrabbers die zo groot en complex zijn dat ze een hele wereld op zichzelf zijn. Je woont daar, werkt daar, en er worden restaurants, bars en allerlei soorten entertainment aangeboden. In theorie hoef je niet meer naar buiten te gaan. De geometrische vormen en scherpe lijnen van deze ‘hoogbouw’ vormen de basis van deze abstracte schilderijen.

We houden van de coole industriële sfeer; je ziet het schilderij zo voor je op een muur in een New Yorkse loft (of Rotterdamse!).

interieur kunst
interieur kunst

Een van de dingen die Ronald Hunter in 2019 ook wil doen, is meer aandacht geven voor decoratieve interieur kunst en kantoor kunst. Met ‘Midnight Blue Lines’ zette hij een opmerkelijke nieuwe toon voor een lijn van decoratieve kunst; klassieke ontwerpen met moderne, rijke kleuren.

interieur kunst
interieur kunst
interieur kunst

Met deze nieuwe stijl wilde ik een andere kant van Ronald Hunter laten zien. Het is een tegenhanger van mijn Pop Art-schilderijen; chique ontwerpen, ingetogen maar rijk aan kleur. Ik ben van plan meer natuurlijke elementen in deze schilderijen te gebruiken.

Nou, we kijken uit naar je nieuwe decoratieve kunst in 2019 Ronald!

 

If you want to stay up to date with Ronald’s art and projects, follow him on Instagram.