Nederlandse kunstenaar Ronald Hunter

nederlandse kunstenaar ronald hunter

De Nederlandse kunstenaar Ronald Hunter (1973) is gespecialiseerd in abstracte en moderne schilderijen. De schilderijen van Ronald Hunter staan bekend om hun veelzijdige kleuren en interessante texturen. Ronald heeft een achtergrond in grafisch ontwerp; je vindt hierdoor vaak grafische elementen en typografie terug in zijn werk.

Een aantal jaren geleden verruilde Ronald zijn commerciële carrière voor die van onafhankelijk kunstenaar. Sindsdien heeft hij zijn schilderijen verkocht aan kantoren, winkels en privéwoningen over de hele wereld. Tot nu toe in meer dan 56 landen!

Lagen van straatposters fascineren me. Met hun schijnbaar willekeurige vormen, kleuren en textuur, die in de loop van de tijd veranderen.

Ronald Hunter
ronald hunter met groot schilderij
kunstenaar ronald hunter aan het werk in zijn studio

Nederlandse kunst, verkocht in eigen beheer

Ronald maakt en verkoopt zijn schilderijen zelf online, en in zijn galerie. Ronald is namelijk een groot voorstander van betaalbare kunst. Hij wil originele kunst toegankelijk maken voor een breed publiek. Een manier waarop hij dit bereikt is doordat hij een deel van zijn collectie op bestelling maakt. Op deze manier houdt hij zijn voorraad klein, en kan hij toch een grote collectie aanbieden.

Ieder schilderij is uniek en handgemaakt door Ronald, maar een deel van zijn ontwerpen wordt dus opnieuw gemaakt. Heb je hier vragen over? Neem contact op.

Hij gebruikt niet alleen de allerbeste materialen, maar besteedt ook veel aandacht aan het kiezen van zijn leveranciers. Alles om ervoor te zorgen dat zijn kopers lang van hun schilderijen kunnen genieten.

Ronald ontwerpt en schildert al zijn werk zelf. Hij signeert zijn werk aan de voorkant (dubbele initialen ‘RH’) en achterkant. Bovendien komt ieder schilderij met een certificaat van echtheid, bevestigd aan de achterkant. Lees hier meer over hoe je een origineel RH-schilderij herkent. Alle doeken zijn gestrekt op een houten frame en worden geleverd met een stevige haak, klaar om op te hangen.

De schilderijen worden wereldwijd verzonden in een stevige kartonnen doos; niet alleen veilig verpakt in lagen noppenfolie, maar ook extra beschermd met een houten plaat.

Als je meer wilt weten over Ronald Hunter, lees dan zijn kunstblog, of volg hem op Instagram.

Heb je een vraag over een schilderij, of wil je de studio en kunstgalerie bezoeken? Neem contact op!

Officiële video van Ronald Hunter

Zie hier onder de officiële video over Ronald Hunter.
De video laat je zien waar hij werkt en hoe zijn dag eruit ziet. De video is in zijn studio gemaakt door Beeldstift. Ronald Hunter woont en werkt in Rotterdam.