Kunst kopen bij de kunstenaar

Wat kan er prettiger zijn dan kunst kopen bij de kunstenaar zelf? Niet alleen krijgt u door het persoonlijk contact meer te horen over de achtergrond van het werk en de kunstenaar, bovendien kan de prijs van het werk ook lager gehouden worden.

Ronald Hunter is een onafhankelijk kunstenaar, die 5 jaar geleden zijn commerciële carrière voor de kunstwereld verruilde. Zijn webshop biedt een veilige omgeving wat kunst kopen bij de kunstenaar nu mogelijk maakt.

kunst kopen bij de kunstenaar 1

Ronald Hunter’s werk stijl

Zijn achtergrond in grafisch ontwerp komt duidelijk naar voren in zijn werk.

Als grafisch ontwerper moet je een bepaalde balans en contrast gebruiken om ‘een verhaal te vertellen’. Deze basisregels vind je ook terug in mijn kunstwerken. Ik zal in bijvoorbeeld altijd donkere en lichte kleuren gebruiken om een ​​zeker evenwicht te creëren

Hij is gespecialiseerd in abstracte kunst en wil graag dat iedereen een eigen persoonlijke ervaring met zijn kunst heeft.

Ik geef de voorkeur aan abstract beeld, ik vind het belangrijk dat kijkers een eigen idee kunnen hebben over wat het schilderij vertegenwoordigt. Sommige klanten hebben een sterk gevoel / idee waar mijn schilderijen over gaan, ik vind het interessant om alle verschillende meningen over hetzelfde kunstwerk te horen. Geen idee zal goed of fout zijn

Hij werkt met verschillende texturen en gebruikt acrylverf omdat deze het snelst opdroogt.

Ik werk heel snel in veel lagen. Je zou het kunnen zien als mijn handtekening, de lagen voegen diepte en textuur toe aan mijn werk. Dat maakt het ook een interessant kunstwerk, zelfs als je er jaren naar kijkt.

kunst kopen bij de kunstenaar 2

Inspiratie is overal

Ronald vindt overal om hem heen inspiratie. Een aantal van zijn ontwerpen zal hij opnieuw toepassen in verschillende vormen en kleur composities, elk welk uniek op zichzelf.

Een van mijn favoriete kunstwerken is de ‘Panels’-serie, dit idee ontstond door een enorme tafel waar ik aan werkte met grote houten panelen. Veel mensen die langs kwamen, zeiden me dat ze die houten panelen met veel gekleurde verf mooi vonden, dus ik besloot mijn tafel in een schilderij te herscheppen. Nu verkoop ik verschillende versies van de gekleurde panelen.

kunst kopen bij de kunstenaar 3

Hij ontwikkelt zijn stijl en techniek continu, en voegt steeds nieuwe elementen toe aan zijn werk.

Ongeveer 1,5 jaar geleden begon ik gezichten te schilderen bovenop de abstracte typografie. De gezichten zijn nooit beroemde mensen of iemand in het bijzonder, ik wil dit ook abstract houden.

kunst kopen bij de kunstenaar 4