Sterren op het Doek met Ronald Hunter

17th september 2019

Eindelijk mogen we het bekend maken: Ronald Hunter is uitgekozen als een van kunstenaars die deel mag nemen aan Sterren op het Doek! Het populaire programma van Omroep MAX keerde in september 2019 na een afwezigheid van vijf jaar terug op de buis. Destijds presenteerde Hanneke Groenteman het programma. Het stokje is overgedragen aan presentator Özcan Akyol, die – als je het ons vraagt – zeer geschikt is voor deze rol.

Ronald en Lee Towers

Ronald kreeg de eer het Rotterdamse legende Lee Towers te portretteren. Fantastisch natuurlijk, aangezien Ronald zelf al jaren met veel plezier woont en werkt in de havenstad.

Ronald:

“Het was al heel leuk om gevraagd te worden voor Sterren op het Doek. Ik was zo blij toen ik hoorde dat ik Lee Towers mocht schilderen. Iconisch voor Rotterdam, en een mooi markant hoofd. Bovendien een geweldige man om te ontmoeten.”

sterren op het doek
sterren op het doek

Portretten geïnspireerd door de Pop Art beweging

Wie Ronald een beetje volgt, weet dat zijn portretten vaak een samensmelting zijn van grafische elementen met een handgeschilderd portret.

Ronald:

“Ik heb een achtergrond in grafisch ontwerp en speel graag met vormen en typografie in mijn werk. Heldere neon kleuren maken vaak deel uit van mijn kleurenpalet. Ik begin met het zoeken naar de juiste kleurbalans en gebruik grotere en kleinere typografie om de achtergrond vorm te geven. Zodra de vorm / kleur evenwichtig aanvoelt, beslis ik welk portret het beste past. Ik ben pas tevreden als alle losse onderdelen samen een krachtig geheel vormen.”

Het nieuwe seizoen Sterren op het Doek is inmiddels gestart. De aflevering met de onthulling van Ronald’s portret van Lee Towers is op 22 oktober.

Naast Ronald is ook Ellen-Claire Boomsma uitgenodigd voor deelname. Beide kunstenaars verkopen hun kunst op roxier.nl, bekijk de collectie van deze kunstenaars hier.

sterren op het doek
sterren op het doek