Nieuwe kunst serie: Islands (2019)

11th maart 2019

Nieuwe kunst serie van Ronald Hunter: Islands (2019)

Als een full-time kunstenaar, besteedt Ronald Hunter veel tijd aan het uitproberen van nieuwe technieken en stijlen.  En hoewel Ronald een aantal regels hanteert bij het creëren van zijn kunst, zijn er nog steeds eindeloze richtingen om te verkennen wanneer hij kleuren en vormen onderzoekt. Een van de geneugten van abstract, is de vrijheid die Ronald voelt om te experimenteren met kleur en vorm.

Zijn nieuwe kunst serie ‘Islands’ (2019) is het resultaat van een van die verkenningen. Vrije vormen lijken op het doek rond te zweven. De schilderijen zijn opgebouwd uit vele lagen acrylverf en textuur. Wat interessant is aan deze serie, is dat voor de eerste keer de textuur leidend is in het schilderij. De kleurlagen die daardoor ontstaan, creëren een krachtig beeld.

Ronald:

‘Islands’ neemt mijn verkenning van vrije vorm naar een ander niveau. Ik heb vaak het volledige canvas nodig om mijn verhaal te vertellen, maar met ‘Islands’ laat ik meer ruimte over en laat ik de textuurpatronen de leiding nemen.

nieuwe kunst
nieuwe kunst
nieuwe kunst

Het samenspel van kleuren en textuur heeft een bijzonder opmerkelijk effect op ‘Islands Neon’. Neon-oranje lijkt door de textuur te schijnen, waardoor een gevoel van lava of gloeiende hout blokken ontstaat.

nieuwe kunst
nieuwe kunst

Elk schilderij is zoals gebruikelijk klaar om op te hangen, en wordt compleet geleverd met een zwart frame (baklijst, gemaakt van hout).

Ronald brengt regelmatig nieuwe toevoegingen aan zijn ‘Islands’ serie uit. Wees de eerste om dit te weten, door Ronald op Instagram te volgen.