Nieuwe Kunst: Diamonds

29th juli 2020

Nieuwe kunst: Diamonds

Met trots presenteren we Ronald’s nieuwe kunst reeks: “Diamonds”; een verkenning van licht en kleur. De diamantvormige objecten veranderen van kleur en vorm afhankelijk van hoe je ernaar kijkt, net als de facetten van deze edelsteen. Verrassende kleurencombinaties zijn het resultaat. De verschillende kleurlagen zijn nog gedeeltelijk zichtbaar, wat elk schilderij een mooie diepte geeft.

Met trots presenteren we Ronald’s nieuwe kunst reeks: “Diamonds”; een verkenning van licht en kleur. De diamantvormige objecten veranderen van kleur en vorm afhankelijk van hoe je ernaar kijkt, net als de facetten van deze edelsteen. Verrassende kleurencombinaties zijn het resultaat.

De verschillende kleurlagen zijn nog gedeeltelijk zichtbaar, wat elk schilderij een mooie diepte geeft. Ronald gebruikt hiervoor vele lagen acrylverf.

nieuwe kunst
nieuwe kunst
nieuwe kunst

Ronald:

Mijn nieuwe kunst serie “Diamonds” komt eigenlijk voort uit Sunny & Square, een abstract tweeluik dat ik vorig jaar heb gemaakt. Door dit schilderij wilde ik het effect van kleuroverlappingen verder onderzoeken. Ik wilde zien wat er gebeurt als ik facetten van kleur over elkaar schuif. Dit komt waarschijnlijk door mijn achtergrond als grafisch ontwerper, waar ik vaak experimenteerde met kleuroverlap.

nieuwe kunst
nieuwe kunst
nieuwe kunst

Elk schilderij is 90 x 90 cm. De schilderijen worden per stuk verkocht, maar je kunt ze ook combineren voor een extra opvallend effect. Zie hieronder een aantal voorbeelden.

We verwachten in de nabije toekomst nieuwe aanwinsten in deze serie, dus houd onze website in de gaten of volg Ronalds Instagram om op de hoogte te blijven van nieuw werk en projecten!

nieuwe kunst