Nederlandse kunst direct uit de studio

18th mei 2020

Kunst kopen is je hart volgen. Het is iets heel persoonlijks, wat moeilijk in woorden uit te leggen is. Veel mensen zijn lange tijd bezig om het juiste kunstwerk te vinden, en vragen zich af wat er nou bij het beste bij hun interieur past. In dit blog geven we een paar tips, en kunnen we al verklappen: voor prachtige en betaalbare Nederlandse kunst hoef je niet ver te zoeken.

nederlandse kunst
nederlandse kunst
nederlandse kunst
nederlandse kunst

Kleur en compositie als uitgangspunt

Als je houdt van samenhang in je interieur, dan is kleur een mooi uitgangspunt voor een schilderij. Zo kan de kleur van een bank, of van accessoires matchen met een kleur in het schilderij. Dit zorgt ervoor dat het interieur en kunstwerk één worden, en als het ware samensmelten. Een mooi voorbeeld zie je in de foto hiernaast, die we van een klant uit Chicago ontvingen. Het blauw uit ‘Color Circle Line‘ past hier perfect bij de diepblauwe bank.

Daarnaast kunnen artistieke elementen van een schilderij, zoals de lijnen, kleuren, texturen, vormen en patronen, de toon zetten voor je gehele interieur. Ze helpen je een visuele taal voor de ruimte te creëren.

Stel je voordat je oog is gevallen op een groot modern schilderij waarin roodtinten en horizontale lijnen overheersen. Hiermee kun je een visueel thema creëren dat elders in de ruimte terugkomt. Je kunt hierbij denken aan stoelbekleding, sierkussens en accessoires zoals vazen. Het maakt niet uit wat voor visuele taal jouw kunstwerk tot stand brengt. Laat je erdoor leiden bij het maken van je interieurkeuzes, en je creëert een samenhangende, uitnodigende sfeer die tegelijkertijd de aandacht naar je kunst trekt.

nederlandse kunst
nederlandse kunst

Denk ook na over sfeer en licht

Je weet vast als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste sfeer in je huis te creëren. Waarschijnlijk steek je daar een hoop tijd en moeite in, om soms te constateren dat de sfeer die je wil overbrengen er toch niet helemaal is. Een modern schilderij kan middels kleuren, patronen en compositie onmiddellijk een bepaalde sfeer brengen. Neem als voorbeeld de combinatie van ‘Vertical Panels‘ en ‘Layer Player‘ hiernaast. Twee verschillende composities, die toch mooi bij elkaar passen.

Ook verlichting is een bepalende factor voor de sfeer in een ruimte. Een modern schilderij is in staat om de impact van sfeerverlichting te maximaliseren. Zou je de muur in een iets donkerdere kleur dan het schilderij verven, dan zal het schilderij meer licht aantrekken.

Nederlandse kunst van Ronald Hunter

Daarnaast is de vraag waar je een schilderij wilt kopen. Niet alleen moet het schilderij zelf goed voelen, ook de aankoopervaring is belangrijk. Bij Ronald Hunter koop je Nederlandse kunst direct bij de kunstenaar. Ronald werkt vanuit zijn studio in Rotterdam, en verkoopt zijn werk grotendeels in eigen beheer.

Dit biedt een aantal voordelen. Je hebt direct contact met Ronald, en je weet zeker dat je origineel werk koopt. Bovendien kan hij een schilderij – indien nodig – makkelijk naar je wensen aanpassen. Een deel van de collectie wordt op bestelling gemaakt, dit houdt in dat hij het schilderij pas maakt als het besteld is. Hierdoor houden we de voorraad klein, en kunnen we de schilderijen voor mooie prijzen aanbieden.

Je kunt zijn collectie in alle rust bekijken in de officiële webshop. Ook is het mogelijk het werk te bekijken in onze galerie. Neem contact op als je interesse hebt in een schilderij of de galerie wilt bezoeken.

Op de hoogte blijven van Ronald’s werk en projecten? Volg hem op Instagram!

nederlandse kunst

Een greep uit de collectie

nederlandse kunst