Super-size naar een nieuw schilderij

XL schilderij: Durf groot te gaan met je nieuwe schilderij

Je weet misschien al welke kleurcompositie je zoekt in een nieuw kunstwerk en of het een horizontaal of vierkant schilderij moet zijn. Dan blijft de vraag, welke maat te kiezen? In dit korte artikel vertellen we je waarom een xl schilderij geen slecht idee is.

Bij Ronald Hunter Paintings hebben we een brede collectie schilderijen in verschillende formaten, voor elk interieur. Naast meer standaardmaten maakt Ronald ook regelmatig grote XL-schilderijen, zoals deze ‘XL Abstracted in Blue’.

We ontvangen regelmatig klant foto’s. Want ons vaak opvalt – ondanks dat het werk prachtig aan de muur hangt – is dat de koper nog best een maat groter had kunnen gaan met het schilderij. We hebben namelijk vaak ervaren dat zelfs in een ‘normale’ woonkamer een XL-schilderij goed past en erg indrukwekkend kan zijn. In een kleinere ruimte kan een groot schilderij de ruimte zelfs veel groter laten aanvoelen.

Zeker als je een grote muur te vullen hebt, of een groot bankstel in de woonkamer hebt staan, is een XL schilderij al snel een aanrader. Als maatstaf kun je aanhouden dat een schilderij ongeveer 2/3 van breedte van de bank mag hebben. Hoe groot wordt het werk dan bij jou al?

Weet je niet zeker welke maat het beste bij je past? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.