Sterren op het doek met Lee Towers

Afgelopen dinsdag was de laatste aflevering van Sterren op het doek 2019 (met Lee Towers). Na deze uitzending kunnen we eindelijk het resultaat en het proces laten zien van het schilderij dat Ronald maakte van Leen. Ondanks dat Ronald geen klassieke portretschilder was hij wel erg vereerd om gevraagd te worden als een van de kunstenaars bij Sterren op het doek. 

lee towers sterren op het doek 1

Het schilderij van Lee Towers (het proces)

Ronald bouwt zijn schilderijen op met verschillende lagen acrylverf, overlappende kleuren, vormen en typografische beelden. Hij gebruikt vormen op een vrije manier; het is belangrijker dat het een mooi beeld oplevert dan dat de tekst direct duidelijk leesbaar is. “Dit zou anders te veel afleiden van het geheel” vindt Ronald. Zo is bij het schilderij van Lee gebruik gemaakt van grote kapitale letters en is niet direct te lezen dat hier AHOY staat. Als we dichterbij kijken zien we ook dat “You never walk alone” vermeld staat op het doek.

lee towers sterren op het doek 2

Lee Towers is een icoon, en daarom geportretteerd als statig en groots, maar ook met een glimlach en een zachtaardig karakter. De gouden verf die gebruikt is in het werk symboliseert de altijd aanwezige gouden microfoon en zijn trots wordt als een klein hartje in neon op zijn linker borst afgebeeld in de vorm van zijn ontvangen lintje. De achtergrond is opgebouwd door typografische vormen die bij elkaar iets weghebben van een city landschap.

Record bedrag voor veiling schilderij Lee Towers

Natuurlijk vindt Ronald het jammer dat Leen uiteindelijk niet zijn doek gekozen heeft, maar het heeft een record bedrag opgeleverd bij de veiling. Wat natuurlijk een fantastisch compliment is! De teller stond uiteindelijk op  € 5050,-. De opbrengst gaat naar Moedig Voorwaarts Manege. 

lee towers sterren op het doek 3

Meedoen aan sterren op het doek & Lee Towers

Ronald vond het een mooie kans en erg leuk om mee te doen aan Sterren op het doek. Hij wil dan ook graag de mensen van het programma erg bedanken voor deze unieke kans. Daarnaast was het heel speciaal om Leen en zijn vrouw Laura te ontmoeten. Laura was erg gecharmeerd van het werk en vond dat de ‘clown’ achter Leen prachtig gevangen was. 

Leen zal mensen nooit met lege handen naar huis laten gaan, iedereen kreeg dan ook een gesigneerde cd.

Andere pop art schilderijen bekijken van Ronald Hunter? Bekijk hier een overzicht.