Pop Art Portretten

Pop Art portretten van Ronald Hunter

Ronald Hunter is vooral bekend om zijn abstracte kunst; toch zijn z’n portretten een belangrijk onderdeel van zijn collectie. Zijn liefde voor de pop art stijl komt met zijn pop art portretten goed tot uiting.

Zolang ik me kan herinneren, voel ik me aangetrokken tot Pop Art. Ik vind het leuk dat het zo’n uitgesproken kunstvorm is. De realiteit is niet wat het lijkt en wordt zelfs in een heel ander licht geplaatst. Specifiek de manier waarop Pop artiesten erin slagen alledaagse voorwerpen uit de context te halen, te vergroten en te overdrijven. Je wordt als toeschouwer vaak  misleid.

Ronald Hunter

Portretten van Ronald

Ronald maakt veel gebruik van typografie, neon en contrasterende kleuren in zijn portretten. Dit vertelt iets over zijn achtergrond:

Ik heb een achtergrond in grafisch ontwerp en speel graag met vormen en typografische vormen in mijn werk. Heldere neon kleuren maken vaak deel uit van het kleurenpalet. Ik begin met het zoeken naar de juiste kleurbalans en gebruik grotere en kleinere typografie om de achtergrond vorm te geven. Zodra de vorm / kleur evenwichtig aanvoelt, beslis ik welk portret het beste past.

Ronald Hunter

Ronald blijft meestal weg van beroemde gezichten (hoewel hij een uitzondering maakte voor Frida), omdat hij wil dat het gezicht neutraal blijft voor de kijker. Ronald wil dat mensen het beeld als geheel ervaren; de interactie van kleuren, vormen en gezicht.

Ronald doet mee aan Sterren op het Doek

Ronald Hunter is geselecteerd als een van de kunstenaars die deelneemt aan  Sterren op het Doek. Het populaire tv-programma van Omroep MAX kwam in september 2019 terug na een afwezigheid van vijf jaar. In elke aflevering wordt een Nederlandse beroemdheid geportretteerd door 3 kunstenaars. Ronald kreeg de eer de Rotterdamse legende Lee Towers te portretteren.

Het was al heel leuk om gevraagd te worden voor Sterren op het Doek. Ik was zo blij toen ik hoorde dat ik Lee Towers mocht schilderen. Iconisch voor Rotterdam, en een mooi markant hoofd. Bovendien een geweldige man om te ontmoeten.

Ronald Hunter

Al zijn portretten zijn met de hand geschilderd. Een aantal van zijn schilderijen maakt hij in serie opnieuw op aanvraag. Bekijk hier de volledige collectie portretten. Op de hoogte blijven van Ronald’s werk en projecten? Volg hem op Instagram!