Pop Art portretten door Ronald Hunter

Pop Art Portretten door Ronald Hunter

Het is geen geheim dat Ronald een fan is van Pop Art. De Pop Art Portretten serie is een hoeksteen in zijn collectie. We hebben Ronald gevraagd of hij wat inzicht in zijn creatieve proces wil delen.

Inzicht in het proces

Ik heb een achtergrond in grafisch design, en ik vind het leuk om te spelen met vormen en typografie in mijn werk. Felle neon kleuren zijn vaak onderdeel van het kleuren palette. Ik begin met zoeken naar de juiste balans, en maak gebruik van grote en kleine typografie om daarmee de achtergrond te vormen. Wanneer de vorm/kleur in balans voelt, dan besluit ik welk portret er het beste bij past.

Ronald Hunter

Hoe kies je jouw vrouwelijke portretten?

Ik gebruik bijna nooit bekende gezichten, ik wil dat het gezicht neutraal is voor de kijker. Het is niet belangrijk wie de persoon is, ik wil dat mensen het volledige beeld kunnen ervaren, de interactie van kleuren, vormen en het gezicht. De manier hoe de lijnen een rol spelen in de ervaring van het gezicht vind ik interessant. Je gaat je afvragen: kijk ik nou naar de vormen of het gezicht? Het is duidelijk een gezicht, maar het zou niet te afleidend moeten zijn van het geheel.

Ronald Hunter

Wanneer ben je tevreden met een portret schilderij?

Ik ben tevreden wanneer de gescheiden delen samen een nieuw geheel vormen. Ook al is elke schilderij uniek, ik voeg bij elke dezelfde iconische karaktereigenschappen toe want ik wil dat mensen de serie herkennen.

Ronald Hunter

Neem een kijkje hieronder naar de proces beelden van ‘Cubistic Pop Art Girl’ en ‘Vintage Blue Wonder’ in een paar stappen. Het illustreert de delicate balans tussen typografische vormen en het portret.

De lijst als een kers op de taart

Niet alleen het portret op het canvas, maar ook de lijst spelen een belangrijke rol in Ronald’s werk. Soms voegt hij een bijpassende lijst toe aan zijn schilderijen, en in sommige gevallen is de lijst (gedeeltelijk) geschilderd in dezelfde kleur. Met als resultaat dat de lijst een onlosmakelijk onderdeel wordt van het kunstwerk.

Neem maar een kijkje naar ‘Lady Orange’ met een witte lijst, ‘ Vintage Blue’ met een blauwe lijst, en ‘Cubistic Pop Art’ met een roze/eiken lijst.