Nederlandse kunst direct uit de studio

Kunst kopen is je hart volgen. Het is iets heel persoonlijks, wat moeilijk in woorden uit te leggen is. Veel mensen zijn lange tijd bezig om het juiste kunstwerk te vinden, en vragen zich af wat er nou bij het beste bij hun interieur past. In dit blog geven we een paar tips, en kunnen we al verklappen: voor prachtige en betaalbare Nederlandse kunst hoef je niet ver te zoeken.

Tips

Kleur en compositie als uitgangspunt

Als je houdt van samenhang in je interieur, dan is kleur een mooi uitgangspunt voor een schilderij. Zo kan de kleur van een bank of van accessoires matchen met een kleur in het schilderij. Dit zorgt ervoor dat het interieur en kunstwerk één worden. Een mooi voorbeeld zie je in de foto hiernaast, die we van een klant uit Chicago ontvingen. Het blauw uit ‘Color Circle Line’ past hier perfect bij de diepblauwe bank.

Stel je voordat je oog is gevallen op een groot modern schilderij waarin roodtinten en horizontale lijnen overheersen. Hiermee kun je een visueel thema creëren dat elders in de ruimte terugkomt. Je kunt hierbij denken aan stoelbekleding, sierkussens en accessoires zoals vazen. Het maakt niet uit wat voor visuele taal jouw kunstwerk tot stand brengt. Laat je erdoor leiden bij het maken van je interieurkeuzes, en je creëert een samenhangende, uitnodigende sfeer.

nederlandse kunst direct uit de studio 2
nederlandse kunst direct uit de studio 1

Denk ook na over sfeer en licht

Je weet vast als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste sfeer in je huis te creëren. Waarschijnlijk steek je daar een hoop tijd en moeite in, om soms te constateren dat de sfeer die je wil overbrengen er toch niet helemaal is. Een modern schilderij kan middels kleuren, patronen en compositie onmiddellijk een bepaalde sfeer brengen. Neem als voorbeeld de combinatie van ‘Vertical Panels’ en ‘Layer Player’ hiernaast. Twee verschillende composities, die toch mooi bij elkaar passen.

Nederlandse kunst van Ronald Hunter

Daarnaast is de vraag waar je een schilderij wilt kopen. Niet alleen moet het schilderij zelf goed voelen, ook de aankoopervaring is belangrijk. Bij Ronald Hunter koop je Nederlandse kunst direct bij de kunstenaar en vanuit zijn studio in Rotterdam.

Dit biedt een aantal voordelen. Je hebt direct contact met Ronald, en je weet zeker dat je origineel werk koopt. Bovendien kan hij een schilderij – indien nodig – makkelijk naar je wensen aanpassen. Een deel van de collectie wordt op bestelling gemaakt, dit houdt in dat hij het schilderij pas maakt als het besteld is. Hierdoor houden we de voorraad klein, en kunnen we de schilderijen voor mooie prijzen aanbieden.

Je kunt zijn collectie in alle rust bekijken in de officiële webshop. Ook is het mogelijk het werk te bekijken in onze kunstgalerie. Neem contact op als je interesse hebt in een schilderij of de galerie wilt bezoeken.

Op de hoogte blijven van Ronald’s werk en projecten? Volg hem op Instagram!

nederlandse kunst direct uit de studio

Een greep uit de collectie