Kunst kopen is je hart volgen

Hoe koop je kunst?

Interieur kunst kopen is spannend, en tegelijk een grote uitdaging. Het liefst heb je jaren plezier van het kunstwerk wat je koopt. Maar hoe weet je wanneer je het juiste kunstwerk hebt gevonden?

kunst kopen is je hart volgen 1

Eerst de basics

Je kunt beginnen door jezelf te onderwijzen en te leren welke stijlen je leuk vindt. Hier is Instagram handig; het is een geweldige manier om kunstenaars en galerieën over de hele wereld te verkennen. (Als je dat doet, vergeet dan niet om verbinding te maken met Ronald’s Instagram en op de hoogte te blijven van zijn nieuwste werk;)

Denk goed na over de plaatsing van het kunstwerk, welke kamer, hoeveel ruimte je daar hebt en hoe het licht in de kamer gedurende de dag verandert.

Denk aan de grootte van je kunstwerk, hoe groot wil je gaan? (het is geen geheim dat we fan zijn van XL; in een van onze eerdere posts leggen we de voordelen van een XL-schilderij uit).

Welk kleurenschema heb je in gedachten – wil je dat het overeenkomt met de kleuren in je interieur, of wil je dat het iets anders toevoegt?

Ben je op zoek naar een kunstwerk dat opgaat in of opvalt?

Waar koop je kunst?

Er zijn veel manieren om kunst te kopen en kunst rechtstreeks van de kunstenaar te kopen, maakt de lijnen zo kort mogelijk. Vooral nu kunstenaars een veilige online aankoopervaring kunnen bieden, is rechtstreeks kopen bij de kunstenaar eenvoudig als altijd. Niet alleen zorgt het ervoor dat je originele kunst koopt, we kunnen ons voorstellen dat het de aankoop des te aangenamer maakt met persoonlijk contact! Daarom nodigen we iedereen uit om contact op te nemen met Ronald als je meer wilt weten over zijn proces of het verhaal achter een specifiek kunstwerk.

kunst kopen is je hart volgen 5

Vertrouw op je intuïtie

Wij vinden het belangrijk om je gezond verstand te gebruiken bij het kopen van kunst, maar nog belangrijker: je hart volgen. Vertrouw op je persoonlijke smaak en intuïtie en koop iets waar je echt van houdt. Vooral wanneer het kunstwerk overeenkomt met jouw budget.

Bekijk de Ronald Hunter-collectie, misschien vind je iets waar je verliefd op wordt..

Op de hoogte blijven van Ronald’s werk? Volg hem op Instagram.